Google čeka dozvolu da preuzme Motorolu

Bez autora
Sep 30 2011

Američko ministarstvo pravde detaljno razmatra plan kompanije Google o preuzimanju Motorole Mobility, kako bi se razjasnili svi detalji pre nego što dođe do akvizicije. Produženo preispitivanje planiranog preuzimanja proizvođača mobilnih telefona, koje je Google najavio prošlog meseca, bilo je očekivano.Naime, većina velikih akvizicija koje je Google sproveo u poslednjih nekoliko godina bila je podrobno ispraćena od strane američkih regulatora, s obzirom na moć koju ova kompanija ima kao vodeći Internet pretraživač, lider u reklamiranju i proizvođač Androida.

Google čeka dozvolu da preuzme MotoroluAmeričko ministarstvo pravde detaljno razmatra plan kompanije Google o preuzimanju Motorole Mobility, kako bi se razjasnili svi detalji pre nego što dođe do akvizicije.

Produženo preispitivanje planiranog preuzimanja proizvođača mobilnih telefona, koje je Google najavio prošlog meseca, bilo je očekivano.

Naime, većina velikih akvizicija koje je Google sproveo u poslednjih nekoliko godina bila je podrobno ispraćena od strane američkih regulatora, s obzirom na moć koju ova kompanija ima kao vodeći Internet pretraživač, lider u reklamiranju i proizvođač Androida.

Uprkos detaljnim razmatranjima, Google je od nadležnih dobio dozvole za sva preuzimanja do sada.

Ako dobije odobrenje za kupovinu Motorole, biće to najveća akvizicija u 13 godina dugoj istoriji kompanije Google. Međutim, ako ga ne dobije, to će kompaniju skupo koštati, jer se Google obavezao da plati Motoroli 2,5 milijardi dolara ako do akvizicije ne dođe.

Iza ovih planova o preuzimanju stoji činjenica da je Google mnogo više zainteresovan za 17.000 patenata koji su u Motorolinom vlasništvu, nego za njene mobilne telefone.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik